Er zijn veel redenen waarom u zich bij onze handelsmissie naar Elgeyo/Marakwet County, Kenia kunt aansluiten. Het belangrijkste van het reizen naar deze County voor u is; 1) om de gelegenheid om nieuwe markten te onderzoeken die het voordeel biedt om uw bedrijf te promoten. 2) dat Elgeyo / Marakwet waardevol is voor bedrijven in de sectoren zonne-energie, zuivel, infrastructuur, pluimvee, gezondheidzorg en innovatie in de landbouw.  3) dat de handelsmissie u de meest effectieve en winstgevende partnerschap die uw inkomen zullen verhogen biedt.

Ga daarom met ons mee op onze komende handelsmissie van 26 t/m 30 november 2017 en ontdek over onze uitstekende en spannende projecten die van waarde kunnen zijn voor uw bedrijfsgroei.

De handelsmissie biedt ook de Nederlandse bedrijven toegang tot de zeven (7) Counties van de lokale overheden in de North Rift van Kenia (NOREB). Nederlandse bedrijven in de bovengenoemde sectoren krijgen inzicht in de kansen en mogelijkheden en kennismakkingen met potentiële zakenpartners. Het programma bestaat o.a. uit individuele match-making met ministers in de department van de Elgeyo/Marakwet County, bezoeken aan bedijven en projecten van de County.

De handelsmissie is georganiseerd in samenwerking met de County Government of Elgeyo/Marakwet

 

Dag  Datum Omschrijving
Zondag 26 nov Avondvlucht (Amsterdam – Nairobi)
Maandag 27 nov Aankomst Nairobi
Binnenlandse vlucht (Nairobi – Eldoret)
Met de auto van Eldoret naar Elgeyo/Marakwet CountyCourtesy call aan de Governor en County commissaris
Dinsdag 28 nov Presenteren over zakendoen met de County Government/match making en B2B met lokale ondernemers
Woensdag 29 nov Projecten en bedrijfs bezoekNetwerkreceptie
Donderdag 30 nov Follow up meeting en debriefing
Binnenlandse vlucht (Eldoret-Nairobi)
Avondvlucht Nairobi-Amsterdam

Achtergrondinformatie Elgeyo/Marakwet  County

Elgeyo Marakwet County heeft een totale oppervlakte van 3029,9 km2. Het grenst aan West Pokot County in het noorden, Baringo County in het oosten, Trans Nzoia County naar het noordwesten en Uasin Gishu County naar het Westen.

Beroemde marathon wereldrecordhouders zoals Wilson Kipsang, Lorna Kiplagat, Ezekiel Kemboi komen uit Elgeyo / Marakwet. Veel atleten uit de wereld gaan naar Iten in Elgeyo / Marakwet om te trainen vanwege de hoge hoogte

De County is verdeeld in drie topografische zones, namelijk: de Hooglanden, Kerio Valley en The Escarpment: allemaal gescheiden door het opvallende Elgeyo Escarpment.

De Hooglanden ontvangen tussen 1200mm  en 1500mm per jaar, terwijl The Escarpment en het Kerio Valley regenval krijgen tussen 1000mm en 1400mm per jaar.

Politiek is de County verdeeld in vier kiesdistricten: Marakwet East, Marakwet West, Keiyo South en Keiyo North.

De economische activiteit in de County wordt gekenmerkt door gemengde landbouw, die hoofdzakelijk bestaan uit veeteelt en kleine bedrijven, toerisme en fluorspar mijnbouw in de Kerio Valley. Olie Prospecting door Tullow Oil Company is aan de kant van de Kerio Valley.

Er zijn mogelijkheden voor een publiek private partnerschap met de County overheid in de volgende sectoren:

Photovoltaic power station (Solar farming project)

Agriken is in samenwerking met de Elgeyo/Marakwet County op zoek naar bedrijven om een Photovoltaïsch zonne energy power station in Elgeyo / Marakwet County te starten. Het project zal vanaf het begin investeringen nodig hebben.

Het project zal de levensstandaard van de lokale bevolging verbeteren door middel van werkgelegenheid. De geproduceerde energie wordt geleverd aan het nationale net. Het zal ook toegang geven tot betaalbare elektriciteit.

Op dit moment is de stroomtoevoer naar Elgeyo / Marakwet 2,5 mega watt. Het huidige verbruik bedraagt slechts 30% van de connectiviteit, wat betekent dat als het project 100% connectiviteit moet bedekken, dit 7,5 mega watt vereist. Als er in de toekomst industrieën worden opgericht, zal het in totaal 10 megawatt nodig hebben.

Woningbouw  en Infrastructuur (Low Cost Housing)

Door de steeds toenemende bevolkingsgoei in Elgeyo / Marakwet is steeds meer huisvesting nodig. Daarom nodigen wij u uit om huizen bouwen die u kun verkopen of verhuren aan de middenklasse bevolking. Grond is beschikbaar voor lease en u zal samenwerken met de County Government onder private publiek partnership

Door gebrek aan huisvesting wonen de meeste middenklassearbeiders in Uasin Gishu County, die ongeveer 150 km van de  stad ITEN ligt, waar de County Government zich bevindt..

Landbouwsector

De belangrijkste agrarische activiteiten is de melkveehouderij. Hiervoor zijn vlees en melkmachines nodig en de technologie om de houdbaarheid te bevorderen. Ook is er de teelt van maïs, aardappelen katoen en koffie. In de rest van de County zijn er geiten, schapen, runderen en groenten en fruit (zoals mango’s en avocados) telen. Er zijn kansen om een food processing factory te starten (value addition). Wij zijn ook op zoek naar bedrijven die innovatieve manieren kunnen brengen om mango’s, aardappelen en andere landbouwproducten te kunnen opslaan.

Gezondheidzorg

Kenia’s gezondheidszorg heeft in de afgelopen jaren profijt gehad van een aanzienlijke invloed van nieuw kapitaal, omdat particuliere beleggers haasten om te profiteren van nieuwe groeimogelijkheden in ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en human resource development. Dit komt doordat het volksgezondheidssysteem van het land een patiëntencapaciteitsbelasting en onvoldoende financiering heeft.

Out-of-pocket betalingen zijn al in rekening gebracht voor een aanzienlijke hoeveelheid gezondheidszorg uitgaven in Kenia, waarbij de groeiende middelklas van het land verder wordt ondersteund door de particuliere groei. Nieuwe investeringen in opleidingsactiviteiten zouden de particuliere sector moeten helpen om een menselijke hulpbronnen te vermijden, zelfs als de toenemende aantal overheidsinstanties overgang naar de particuliere sector.

In Elgeyo / Marakwet zijn er niet genoeg ziekenhuizen voor de toenemende bevolking. Er is dus een enorme marktmogelijkheid in betere gezondheid voor  Nederlandse bedrijf om in deze sector te investeren.

 

Kosten
De kosten voor deelname zijn €1950,- excl. BTW.

Inclusief: Binnenlandse retour vlucht (Nairobi-Eldoret)  match- making (B2B), Bedrijfsbezoeken en netwerkreceptie.met de lokale overheid van Elgeyo/Marakwet

Exclusief: Retour ticket Amsterdam – Nairobi , hotel en visum

Vraag missievoucher aan RVO, http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib  tot € 1.500,-

Voor meer informatie over deze missie neemt u contact op met:  Dorcas Jeruto  +31687774853

 

Details

Correspondence address

Agriken International
Postbus 54117
3008 JC ROTTERDAM

Tel. + 31 (0) 687774853

Company information

KvK: 57926999
BTW: NL 852795488B01
Bank:: IBAN: NL83 RABO 0360286631
BIC: RABONL2U

Contact

1 + 14 =